Картофени бомби

11/03/2012
magi yordanova
отmagi yordanovaНовак9961
"Съветваме ви да предвидите допълнително бира и вино за обезвреждането на тези ароматни картофени бомби "
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции16-18 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 988
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава с малко масло. Чушката и домата се нарязват на ситно и се добавят към лука заедно с чесъна. Слага се каймата и се овкусява със сол и чер пипер. Долива се малко вода, разбърква се каймата да се раздроби на трохи и се оставя на тих огън докато остане на мазнина.

Приготвя се пюрето - обелените и сварени картофи се намачкват още топли, слага се маслото, млякото и солта. Разбъркват се добре, докато пюрето стане гладко, но не трябва да става много рядко. Охлажда се около час.

Гребва се малко от пюрето и се разстила върху дланта, слагат се 1-2 лъжици от плънката и се затваря като се оформя топка.

Топките се панират като се овалват първо в галетата, после се потапят в разбитите яйца и се пържат в сгорещена мазнина. Изваждат се върху лист кухненска ролка.

Сервират се със зелена салата или друга от пресни зеленчуци.

От посочените продукти се получават около 16-18 броя бомбички.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

пена
пена
27.05.2014 10:53
тц тц тц само с картофи са по-вкусни
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв