Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско месо с кисело зеле и боб на фурна

Свинско месо с кисело зеле и боб на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Свинско месо с кисело зеле и боб на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Дръжте си прехвалените специалитети, ние сме старомодни и вярваме, че от Свинското месо с кисело зеле и боб на фурна по-вкусно няма"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 100 мл
  • кисело зеле - 1 глава
  • боб - 1 буркан варен
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сминдух - 4 - 5 шушулки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, поставете го в тенджера и налейте олиото, поръсете с черен пипер и оставете така да поври, докато изври собственият му сос.

Нарежете лука на ситно и го прибавете към него, запържете за кратко и прибавете нарязаното но ситно зеле, разбъркайте.

След като се запържат заедно за около 5 минути, прибавете червения пипер и разбъркайте.

Добавете прецедения сварен боб и шушулките сминдух (рогата мерудия) и бъркайте за кратко.

Сипете ястието в тава и налейте 1 ч.ч. зелева чорба, поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете свинското с кисело зеле за около 40 минути до красив загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: