Кукленска Мешавица

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
172
2k
457
1k
2
21/01/2017
"Каквото и да правите, не забравяйте пържолите, че без тях каква мешавица ще бъде? И да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 033
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взех един голям буркан зелеви листа (1340 г.). Извадих листата и си ги приготвих. Всичко, което ставаше за сарми го отделих, средата на листата, както и по-скъсаните части ги накълцах на ситно.

Изчистих една чаша ориз, измих го докато падне всичкото нишесте и го запържих с 200 г кайма, червен пипер, черен, сол, джоджен и половин глава много ситно нарязан лук. Когато се запържи добавих 2 с.л. доматено пюре. Започнах да си свивам сармите, като в края слагам ориз и завивам.

Когато изразходих всички листа, обърках останалия ориз с киселото зеле. Добавих една свинска пържола, нарязана на малки парченца и една пилешка от бут на по-едри парчета, защото пилешкото става по-бързо.

Разбърках всичко това и го сложих в една тавичка, че гювечът ми не е при мен, а тенджерката от йенско стъкло я счупих онзи ден. Остана ми само капака, който използвах да захлупя тавичката и пак да се задушат.

Сармичките ги наредих по края. Залях с вода, колкото да ги покрие и ги мушнах в предварително загрята на макс фурна и като завряха, намалих на 200 градуса и пекох около час.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар