Начин на приготвяне
Нарязваме зелката, нарязваме месото на пържолки, бекона на тънки ивички.
На дъното на гювеча поставяме пласт зеле, поръсваме черен и червен пипер, кимион, олио и подреждаме пържолките, пак зеле, подправките и върху тях беконът.
По същия начин процедираме до изчерпване на продуктите. Най-отгоре завършваме със зеле. Наливаме една и половина чаена чаша вода.
Захлупваме гювеча и поставяме в студена фурна. Включваме фурната на 250 градуса.
Когато заври гювеча го печем около 40 мин. и намаляваме на 150 градуса и печем още 1 час на слаба фурна.
Когато е готово свинското със зеле, изчакваме да поизстине и сервираме с чаша червено вино.
Добър Апетит!