Начин на приготвяне
Сложете маята със захарта в купичка и ги залейте с топлото мляко, оставете за 5 мин. да се активира маята. Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа, добавете солта и разбъркайте хубаво.
Направете кладенче в средата на брашното, добавете шупналата мая, разбития белтък, оцета и олиото, омесете меко и гладко тесто, намажете го с олио и оставете за 40 мин. на топло да втаса. Готовото тесто замесете втори път, разделете го на 10 равни топчета.
Натрошете сиренето в купа и добавете натрошените червени чушки, разбъркайте. Вземете едно топче и го разточете на малка овална кора, намажете с олио, поръсете с плънка, навийте на руло, а след това завийте рулото на охлюв.
Така направете с всичкото тесто, подредете готовите питки в тава застлана с хартия за печене, намажете ги с разбития жълтък, печете за около 40 мин. на 200 градуса. Готовите питки намажете с масло и завийте с чиста кърпа.