Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Пухкави питки със сирене и сухи чушки

Пухкави питки със сирене и сухи чушки

Пухкави питки със сирене и сухи чушки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10 бр.
"Ароматът на тези питки ще ви омае"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • оцет - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • чушки - 3 бр. сухи червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята със захарта в купичка и ги залейте с топлото мляко, оставете за 5 мин. да се активира маята. Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа, добавете солта и разбъркайте хубаво.

Направете кладенче в средата на брашното, добавете шупналата мая, разбития белтък, оцета и олиото, омесете меко и гладко тесто, намажете го с олио и оставете за 40 мин. на топло да втаса. Готовото тесто замесете втори път, разделете го на 10 равни топчета.

Натрошете сиренето в купа и добавете натрошените червени чушки, разбъркайте. Вземете едно топче и го разточете на малка овална кора, намажете с олио, поръсете с плънка, навийте на руло, а след това завийте рулото на охлюв.

Така направете с всичкото тесто, подредете готовите питки в тава застлана с хартия за печене, намажете ги с разбития жълтък, печете за около 40 мин. на 200 градуса. Готовите питки намажете с масло и завийте с чиста кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: