Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик с праз, сирене и сухи чушки

Тутманик с праз, сирене и сухи чушки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Тутманик с праз, сирене и сухи чушки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
01/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Нашата читателка Добринка пак ни изненада с вкусна рецепта и неустоима комбинация от вкусове"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • за плънката
  • праз - 3 стръка лук
  • сухи чушки - 3 бр. (предварително накиснати във вряла вода)
  • сирене - 200 г
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в млякото (топло).

Пресейте брашното и към него добавете солта, олиото, киселото мляко и маята. Омесете меко тесто и оставете да втаса 30-40 минути.

Направете плънката, като задушите лука и чушките в малко олио. Свалете от котлона и прибавете подправките и сиренето. Оставете да се охлади.

Тестото се разделя на 4 части. Всяка се разточва на кора с големината на тавата, в която ще печем.

Поставете една кора в тавата, поръсете я с плънка и покрийте с втора, пак плънка, кора и т.н. Завършете с кора.

Може да я нарежете, както съм показала на снимката (снимка 2), или по ваш избор.

Оставете тутманика да втаса. Намажете го с малко смес от олио и прясно мляко. Печете на 200 градуса/35-40 минути. Още топъл го намажете с масло и покрийте с чиста кърпа.

Тутманикът с праз, сирене и сухи чушки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
вкусно става :))
21.01.2016 12:15