Начин на приготвяне
Първо, налива се млякото в тенджера и се загрява до 30 градуса. Когато млякото е топло, добавете маята, 1 с.л. захар и брашно. Оставяте около 15 минути, за да се разтворят всички съставки и да се активират.
След това, в голяма купа, комбинирайте всички сухи съставки: брашното, захарта и солта.
Отделете жълтъците от белтъците. Когато жълтъците са готови, добавете ги с маслото и маята към купата със сухи съставки. Разбъркайте всичко с дървена лъжица.
Месете тестото около 7 минутки. Когато тестото стане гладко и малко лепкаво, сложете го в купа, покрийте го с кърпа и го оставете на топло място. Нека да втаса за около 40 минути. Когато тестото е почти готова, можете да включите печката да се загрява на 180 ° C.
Разтопете шоколада. Замесете тесто за около 1 минута, след което го разделяте на 4 равни части. Разточете първата от четирите части. Тестото трябва да е около 2-3 мм. Поставете разточеното тесто върху парче хартия за печене. Вземете кръгла чиния и я маркирайте върху първия слой. Покрива се маркирания слой с шоколад.
Разточете още един слой. Поставете го върху първия и го маркирайте със същата чиния. След това, намажете маркираната част с шоколад. Процедурата се повтаря и със следващия слой.
Последния слой се слага и се покрива с чинията. Изрязва се излишното тесто около чинията с нож. Използвайте малка чаша да маркирате средата на кръга. Разделете тортата на четвъртинки - режете от маркирания кръг. Центърът трябва да остане непокътнат. След това разделете всяка четвъртинка на два равни части. И след това всяка осминка на 2 равни части. Получават се общо 16 равни части.
Вземете две части от тортата в двете си ръце и деликатно ги усуквате в противоположни посоки. Повторете процедурата с всички двойки.
Преди да сложите във фурната, намажете повърхността с белтъка. Пече се на 180 ° С за около 15 до 20 минути.