Начин на приготвяне
Приготвяне на блата:
Разбийте яйцата със захарта и ванилията, докато се разтвори захарта. После постепенно добавяйте брашното до еднородна смес. После добавете и галетата разбъркате отново.
Вземете кръгла форма за печене с подвижен ринг. Намажете с олио и набрашнете за по-лесно изваждане. Изсипете сместа за блата и печете на 180 градуса. Пробвайте с клечка, ако няма тесто по нея блатът е готов (около 30 минути).
Приготвяне на крема:
В купа сложете млякото (студено) и добавете двете пакетчета с крем и разбийте с миксер до сгъстяване на крема.
Сглобяване на тортата:
Извадете блата след като е изстинал. Изстиналият блат срежете на две с остър нож. Стоплете сока от компота леко и с половината сиропирайте долната част на блата. Намажете с крем и наредете нарязаните на колелца банан.
Сложете другата част от блата отгоре. Отново сиропирайте. Намажете цялата торта с останалия крем. Натупайте тортата отстрани с кокосови стърготини. Отгоре украсете с парченца мандарина и захарните пръчици.