Начин на приготвяне
Маята се размива във водата със захарта и една супена лъжица брашно. В отделен съд се смесват яйцето и белтъка, киселото мляко, солта, олиото, оцета и лимонадата.
В дълбок съд се пресява брашното, прави се кладенче, сипва се размитата мая и останалите съставки. Замесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
Тестото се премесва отново и се разделя на 18 еднакви части. Всяка се оформя на топче и се разточва на кора, колкото чиния.
Всяка кора се маже с олио и се завива на руло. Вземат се по две рула и се усукват, завиват се на охлюв и се подреждат в намаслена тавичка.
Така оформената питка се оставя да втаса отново.Маже се с разбит жълтък и се пече на 180 градуса за 45 минути.