Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Кростини с боб по тоскански

Кростини с боб по тоскански

Кростини с боб по тоскански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
22 бр.
"Взимаме тази идея назаем от Италианската кухня, за да ви нагостим вкусно"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 ч.л. екстра върджин
  • лук - 1 малка глава, ситно нарязана
  • чесън - 1 скилидка
  • боб - 1 консерва канелини (около 250 г)
  • крем фреш - 2 с.л. (или пълномаслена заквасена сметана)
  • мащерка - 1 с.л. накълцана прясна
  • багета - 1 тънка
  • домати - 3 бр., нарязани на тънки шайби
  • сол
  • черен пипер
  • ЗА УКРАСА
  • рукола - или стръкове пресни зелени подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте зехтина и запържете лука и чесъна за около 10 мин на слаб огън (докато омекнат), разбъркайте от време на време;

2. Намачкайте боба с преса за картофи или вилица. Отместете тигана с лука и чесъна от котлона, добавете боба, крема фреш и мащерката, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте;

3. Загрейте грила на висока температура. Нарежете багетата на 22 еднакви филийки с дебелина 1.5 см. и ги препечете от двете страни.

4. Намажете дебело всяка филийка с бобената смес, сложете отгоре парче домат и украсете с рукола или пресни зелени подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: