Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Памучни кифлички със сухо мляко

Памучни кифлички със сухо мляко

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254942644392
Памучни кифлички със сухо мляко
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 10
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Ставаме банални като кажем, че направо се топят в устата, но това си е самата истина Опитайте и дайте един лайк за страхотната рецепта"

Необходими Продукти

  • вода - 120 мл
  • мая - 7 г суха
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1/4 с.л.
  • сухо мляко - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 400 г
  • масло - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр. с малко олио за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат последователно водата, маята, захарта, солта и сухото мляко. Разбърква се до еднородна смес и се добавя брашното.

Тестото става малко лепкаво, което не трябва да ви тревожи. Доомесва се 2 минути и се добавя маслото. Пак се меси да се размеси маслото в тестото и се удря в масата около 10 мин.

Слага се в намаслена купа да двои обема си. Навива се на руло, което се реже на 9 топки. Всяка топка без да се оформя се точи на лента около 20 см. Слага се плънка (по желание).

Редят се в тава с хартия за печене и се оставят отново да втасат да станат двойно по-големи (около 30 мин).

Намазват се внимателно с разбит жълтък с малко олио и се пекат на 180 градуса в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Калина Йорданова
Калина Йорданова
Щеше да е по-коректно, ако бяхте постнали линк към оригиналната рецепта
04.02.2017 17:06
3
2
1
Покажи всички подкоментари
Цветанка Цветанова
Цветанка Цветанова
Забравих да напиша че след като се разточи и се сложи плънката се завива на руло :)
23.01.2017 15:07
1
Покажи всички подкоментари