Начин на приготвяне
Отделете жълтъците и белтъците на яйцата. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване и разтопяване на захарта, а белтъците със щипка сол също разбийте до пухкавост.
Към сместа с жълтъците прибавете пресятото брашно и внимателно прибавете белтъците, като разбърквате със дървена шпатула. Прибавете и настърганата кора от портокала за аромат.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава и изпечете до готовност реването и оставете да се охлади. Разрежете на квадратни парчета.
Сварете сиропа и прибавете към него сока от портокал. Сиропирайте охладеното реване с топлия сироп. Декорирайте по желание. В случая аз със кокосови стърготини, сок от нар и парчета портокал.
Коментари