Торта Трюфел

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Торта Трюфел1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10-12 парчета
"Тази торта е истинско бижу в колекцията ни и не е никак трудна за приготвяне"

Необходими Продукти

  • масло - 2/3 ч.ч. безсолно
  • захар - 2/3 чаша фин
  • яйца - 4 броя, леко пребити
  • брашно - 1 и 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л. с връх
  • какао - 2/4 ч.ч.
  • бадеми - 1/2 ч.ч. смлени, може и орехи
  • за крема
  • шоколад - 300 г черен
  • сметана - 3 ч.ч. готварска
  • пудра захар - 2 с.л.
  • трюфели - 1 опаковка шоколадови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте до пухкав крем маслото със захарта, добавете предварително леко разбитите яйца, пресятото брашно с бакпулвера, какаото и щом всичко се хомогенизира, разбъркайте със смлените бадеми. По желание ароматизирайте с ромова есениция.

От тази смес трябва да изпечете 2 еднакви блата един след друг. Печете ги в тава с хартия за печене в умерена фурна, докато клечката излезе суха, но внимавайте да не ги препечете. Първо се охлаждат и след това се маха хартията.

За крема натрошете шоколада в съд и заедно с няколко с.л. сметана го разтопете до хомогенна смес. Останалата сметана разбийте до пухкав сняг, като преди това трябва да е много добре изстудена. След това към нея на тънка струйка и при непрекъснато разбиване добавете поохладения шоколад. Разбийте хубаво крема.

Вземете поднос и сложете първия блат. По желание може всеки блат да разделите на 2 и така ще се получи торта с 4 блата. Напоете блата леко със сок от компот или захарен сироп. Намажете с крема хубаво и разпределете трюфели, които трябва да потънат в крема. Отгоре втори блат, пак напоете и намажете цялата торта с крем и загладете добре. Украсата е по ваше желание - разполовени трюфели, настърган шоколад или поръсете със смес от пудра захар и какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цвети
Цвети
5 от 5 звезди
07.04.2015 22:06
1
1