Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Задушени телешки пържоли

Задушени телешки пържоли

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Задушени телешки пържоли2 / 2
23/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
130 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
250 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 8 бр. от бут
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • моркови - 500 г
  • целина - 1/4 глава
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • зеле - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • телешки бульон - 5 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват леко и се поръсват с черен пипер. Оставят се за 2 часа в хладилника, а след това се изпържват от двете страни, но така че отвътре да останат леко сурови.

Морковите, целината и ябълките се нарязват на кубчета и се задушават в същата мазнина.

В дълбока тенджера се изсипват задушените зеленчуци, а върху тях се нареждат пържолите и отгоре нарязаното на ивици зеле. Залива се с кипящия бульон.

Ястието се вари на бавен огън до омекване. Когато ястието е готово, се поръсва със ситно нарязаните магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: