Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли с магданоз

Телешки пържоли с магданоз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Телешки пържоли с магданоз1 / 2
24/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 1 кг
  • магданоз - 1 - 2 връзки
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • масло
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно начукайте пържолите, като внимавате да не разкъсате месото.

Овкусете с подправките, оваляйте ги в брашното и ги изпържете от двете страни в сгорещена мазнина на не много силен котлон.

Изпържените пържоли вадете от тигана и овалвайте в ситно скълцан магданоз.

Подредете ги в тенджера и залейте с мазнината от пърженето. Долейте малко топла вода и задушете.

Готовите магданозени пържоли овкусете с лимонов сок и поднесете с картофено пюре като гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стан Ой
Стан Ой
Добре се получиха, месото ми беше крехко, та даже не се наложи да го начуквам с чукче. В такива случай просто ги пристискам с ръка, колкото да се поразтеглят малко
17.02.2016 17:24