Начин на приготвяне
Телешкото се измива от ципите и нарязва на едри парчета.
Прехвърля се в гювеч, поръсва се със сол, с едро счуканите зърна бахар и черен пипер и се пускат начупените листа дафинов лист.
Върху месото се нарежда кромидия лук, нарязан на дебели шайби, и обелените и леко сцепени цели скилидки чесън.
Добавя се кравето масло и се налива бялото вино и половин чаена чаша вода.
Гювечът се похлупва с капака и се пече около 40 минути на 200 градуса и след това се оставя във фурната за около 2 часа на 160 градуса.
Към края на печенето може да отхлупите гювеча и да печете пържолите около 15 - 20 минути до получаването на приятен загар.
Сервира се горещо в компанията на чаша хубаво червено вино!
Добър апетит и наздраве!
Телешките пържоли в гювеч са много вкусни.
Следвайте рецептите ни за още вкусни предложения за телешки пържоли и телешко в гювеч.