Телешки пържоли в гювеч

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4
"Ароматни и сочни телешки пържоли печени на бавен огън в гювеч. Да ви е вкусно!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г, пържоли
  • кромид лук - 5 - 6 бр.
  • чесън - 2 глави
  • краве масло - 125 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се измива от ципите и нарязва на едри парчета.

Прехвърля се в гювеч, поръсва се със сол, с едро счуканите зърна бахар и черен пипер и се пускат начупените листа дафинов лист.

Върху месото се нарежда кромидия лук, нарязан на дебели шайби, и обелените и леко сцепени цели скилидки чесън.

Добавя се кравето масло и се налива бялото вино и половин чаена чаша вода.

Гювечът се похлупва с капака и се пече около 40 минути на 200 градуса и след това се оставя във фурната за около 2 часа на 160 градуса.

Към края на печенето може да отхлупите гювеча и да печете пържолите около 15 - 20 минути до получаването на приятен загар.

Сервира се горещо в компанията на чаша хубаво червено вино!

Добър апетит и наздраве!

Телешките пържоли в гювеч са много вкусни.

Следвайте рецептите ни за още вкусни предложения за телешки пържоли и телешко в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: