Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват в голяма купа, след това заедно със сварената тиква се пасират добре до получаване на хомогенна смес.
В друга купа смесва останалите продукти без смокините. Разбъркваме ги и добавяме сместа с тиквата. Оставяме настрани за около 10 минути, за да могат овесените ядки да се напоят.
Междувременно е добре да включим фурната на 160 градуса да се загрее.
Режим смокините на малки късчета и ги добавяме към сместа.
Слагаме хартия за печене в тавата и с лъжица загребваме малко количество от сместа. Може да оформим с ръце, като леко сплескваме във формата на бисквита.
Печем ги за около 30 минути. Трябва да стегнат, но и да останат меки и сочни.
След като изстинат, можем да ги съхраняваме в кутия до 3 дни, но едва ли ще се задържат толкова дълго време.
Стават страхотни!