Дупени картофки на фурна

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
172
2k
457
1k
2
25/12/2019
"Гарнитурата е готова и ако не сервирате пържолите ще се наложи да си я хапнем така - само с биричка "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100 425
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печени Картофи

Начин на приготвяне

Обелвате и измивате хубаво картофите. Ако са по-малки ги режете на 2, ако са по-едри ги режете на 3 парчета.

Слагате всичко в голяма купа и заливате с разтопеното масло и добавяте по щипка от всички подправки. Разбърквате добре, за да се разпределят подправките по всичките картофки.

Подготвяте тавата, в която ще печете, с хартия и нареждате картофките един до друг, като се стремите да не се опират.

Отгоре изсипвате всичко, което е останало на дъното на купата. Печете картофите на загрята на максимум фурна до хубаво зачервяване.

Дупени картофки на фурна са страхотна гарнитура или мезенце за бира!

Да ви е сладко!

Кръгла емайлирана тава с декор 36 см-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла емайлирана тава с декор 36 см
24.99 лв.
22.99 лв.
Виж ››

Практична кръгла емайлирана тава, която намира широко приложение във всяка кухня, защото в нея се приготвят вкусни ястия.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мила Тонкова
Мила Тонкова
10.04.2020 13:41
СТРАХОТНИ!
0
0
marcheva14
marcheva14
12.02.2017 17:49
Соня, здравей!
Разкошни картофи!! Ще си разреша да кача още една снима. Днес ги приготвих, разликата е само в това, че сложих повече копър, пресен, аз го обичам. Единствената ми грешка е в това, че не сложих повече от 1 кг. Да знаеш, че скоро ще я поправя. Благодаря ти, че сподели.
Поздрав!
7
1
Потребител#170618
Браво Миме,много се радвам.Явно имаме еднакъв вкус за храната :) Да ти е сладко!
4
0
Albena Markova
Albena Markova
08.02.2017 13:30
Редовно правя такива но без мащерка. Чувала съм ги като ,,надупени картофи,, но наистина няма значение . Стават страшно вкусно!
5
0