Начин на приготвяне
Измиваме картофите и ги слагаме да се варят. През това време нарязваме на много ситно чушката, копъра и магданоза.
След като са готови картофите ги оставяме да се охладят и ги белим. Намачкваме ти с преса за картофи.
И към тях добавяме галетата, яйцата разбити хубаво с вилица и всички подправки. Омесваме много хубаво сместа.
Оформяме топки, които разплескваме и топим в брашно, аз ги поръсвам само с брашно и ти изтупвам, като ги прехвърлям в едната и другата ръка.
Хубаво е да ги минете през брашното и да ги оставите поне 10 минути, за да може брашното да попие.
След това ги топите в галета и накрая в яйце. Слагате ги да се пържат в загряна мазнина до златисто от двете страни .