Начин на приготвяне
Нарязваме на дребно пресния лук. Обелваме доматите или използваме консерва от домати. Режем чушките на ивици. Разделяме лука на две и запържваме половината с малко мазнина.
Добавяме чушките, позапържваме ги и добавяме 100-150 мл.вода. Варим 5-6 минути на слаб огън.
Добавяме подправките и доматите. Задушаваме за около 15 мин. Обелваме чесъна и и нарязваме измития магданоз.
Може да си оставим малко магданоз за поръсване. Запържваме останалия лук. Добавяме и ситно нарязания чесън. Като поизстине добавяме лука и чесъна към каймата. Замесваме я заедно с галета и яйцата.
Посоляваме я и слагаме черен и червен пипер. Оформяме кюфтенца и ги пържим.
Правим легло от соса с чушките в чинията и нареждаме няколко от готовите кюфтенца там. Може да поръсим с останалия магданоз.