Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с канела, какао и пудра захар

Кекс с канела, какао и пудра захар

редакция:
VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Кекс с канела, какао и пудра захар
Снимка: Veselina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Поканят ли те на кафе, задължително трябва да добавят и кекс - стара кулинарна поговорка"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч
  • брашно - 2 ч.ч
  • олио - ½ ч.ч
  • ванилия - 1 бр. пакетче
  • канела - 1 ½ с.л
  • сода за хляб - 1/2 ч.л
  • пудра захар - 2 с.л
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме си яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата в купа с миксер или телена бъркалка продължително до пухкав крем.

Постепенно прибавяме захарта и пак разбиваме. Към сместа слагаме и олиото и пак разбъркваме. Пресяваме брашното и слагаме в него 1 ч.л бакпулвер и 1 ванилия за аромат.

В киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме. Оставяме содата в млякото да се активира. След това и нея слагаме в купата с яйчената смес.

Постепенно към сместа слагаме брашното и продължаваме да разбъркваме, за да се смесят всички съставки. От кексовата каша отделяме 1 ч.ч и в нея слагаме 1 с.л какао и ½ ч.л канела.

Намазваме форма за кекс с олио и поръсваме с брашно. Изсипваме от светлата смес. После равномерно слагаме от кафявата смес върху бялата. Загряваме предварително фурната на 180 градуса и слагаме да печем кекса до готовност.

Проверяваме с тънка клечка дали се е изпекъл достатъчно. След като опечем кекса го обръщаме в чиния. Смесваме пудрата захар с 1 с.л канела и поръсваме кекса с цедка.

Прочетете също как се прави вкусен и пухкав кекс или опитайте и другите ни рецепти за кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
В необходими съставки липсва киселото мляко, а в начина на приготвяне- има?????????????
10.07.2018 19:28
1