Начин на приготвяне
Пресяваме брашното. В кладенче слагаме 1 яйце, 1 с.л олио и ½ ч.л сол. В топла вода слагаме маята и я размиваме. Оставяме я на топло да се активира. Към маята добавяме 1 с.л брашно и захарта и разбъркваме.
Като шупне маята я слагаме в кладенчето. Замесваме меко тесто да не лепне по пръстите. Прехвърляме го на набрашнена маса. Оставяме тестото да втаса покрито с кърпа на топло за 50 мин.
Като втаса тестото го делим на равни по големина части. Оформяме ги като топки, около 10 бр., и си ги подреждаме. От тях си правим фитили. Като ги оформим ги усукваме.
Свързваме краищата на всеки то фитилите. Получават се малки гевречета.
Слагаме хартия за печене в тавата в която ще печем гевречетата. Нареждаме ги на разстояние едно от друго.
Оставяме ги да втасат 10-15 мен.Разбиваме жълтъка с олио и намазваме гевречетата с четка. Отгоре ги поръсваме със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна до приятен загар.