Начин на приготвяне
1. Пресява се брашното в дълбока купа.
2. След пресяване на брашното правим кладенче, добавяме маята, захарта, солта, 2 с.л. олио и 1 яйце. Сместа се разбърква леко.
3. Добавя се 150 мл хладко мляко, ако има нужда, се добавя малко вода.
4. Меси се много хубаво, докато тестото стане готово.
5. Оставяме в топло помещение купата, покриваме я с готварска кърпа.
6. Чакаме, докато тестото изпълни цялата купа.
7. Взимаме тава, слагаме хартия за готвене и намазваме с олио, за да не залепне.
8. Разделяме тестото на топки.
9. Всяка топка я разделяме на две или три и правим плитка.
10. Правим това с всички топки.
11. Намазваме с жълтък.
12. Поръсваме със сусам.
13. Оставяме за 20 -30 мин. и през това време тестото изпълва тавата.
14. Печем на загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 мин.
Коментари