Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържолка с двойна гарнитура

Пилешка пържолка с двойна гарнитура

АндрианаАндриана
Новак
3112253
Пилешка пържолка с двойна гарнитура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6
"Нямаше ли да е по-хубаво ако имахме по две пържолки с една гарнитура?"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • картофи - 5/6 средно големи
  • замразени зеленчуци - 1 пакет
  • копър
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио
  • кашкавал
  • домат - 1/2
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За картофите соте:

Обелваме картофите и ги слагаме да се варят. Не до пълна готовност, а да са леко твърди. След като са готови, ги нарязваме на кубчета и в гореща мазнина ги запържваме. Когато приключим, нарязваме копър и чесън и овалваме картофите в тях.

Зеленчуците ги задушаваме в тенджерка с малко вода и олио, готови са, когато омекнат. По желание може да добавите соев сос за вкус.

За пилето:

Нарязваме гърдите на пържолки. Печем на оребрен тиган без мазнина. Докато са още горещи, върху всяка пържолка слагаме резен домат и малко кашкавал, за да може да се разтопи.

След като всичко е готово, декорираме чинията с малко картофи, зеленчуци и една пържолка.

Истинска наслада, дано ви хареса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: