Начин на приготвяне
Сос за лазаня: В подходящ съд задушаваме лука и моркова нарязани на ситно, добавяме доматите и подправките.
Оставяме на слаб огън за около 5-10 мин. След това прибавяме каймата и виното. Разбъркваме добре и оставяме на слаб огън докато се запържи каймата.
Сос Бешамел: В сгорещеното олио добавяме брашното и разбъркаме добре, прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване докато сосът се сгъсти, добавя се сол и бял пипер на вкус.
В намазнена тавичка започваме да редим лазанята - кори, слагаме от сместа и поливаме с малко бешамел и така до изчерпване на всичко.
Завършва се с кори които обилно заливаме със соса Бешамел и настъргваме кашкавала. Загряваме фурната на 200 градуса и печем 40-45 мин.