Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с невероятен сос

Лазаня с невероятен сос

Лазаня с невероятен сос
Снимка: Росица Борисова
1 / 4
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Знаем, че не можем да ви изненадаме с лазаня, но можем да ви накараме да се влюбите в тази лазаня"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 250 г
  • кайма - 500 г
  • домати - 400 г консерва
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • бяло вино - 2 - 3 с.л. (може да се замести с вода)
  • бульон - 1 кубче телешки
  • кашкавал - 300 г
  • риган
  • босилек
  • черен пипер
  • бял пипер
  • къри
  • сол
  • Сос Бешамел
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос за лазаня: В подходящ съд задушаваме лука и моркова нарязани на ситно, добавяме доматите и подправките.

Оставяме на слаб огън за около 5-10 мин. След това прибавяме каймата и виното. Разбъркваме добре и оставяме на слаб огън докато се запържи каймата.

Сос Бешамел: В сгорещеното олио добавяме брашното и разбъркаме добре, прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване докато сосът се сгъсти, добавя се сол и бял пипер на вкус.

В намазнена тавичка започваме да редим лазанята - кори, слагаме от сместа и поливаме с малко бешамел и така до изчерпване на всичко.

Завършва се с кори които обилно заливаме със соса Бешамел и настъргваме кашкавала. Загряваме фурната на 200 градуса и печем 40-45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: