Начин на приготвяне
Овкусете пилешките бутчета, като в съд добавите 1 с.л. горчица, 7 с.л. соев сос, 1 с.л. мед, 1 ч.ч. от сладкото вино, щипка къри, черен пипер и босилек. Залейте бутчетата и ги оставете известно време, докато приготвяте останалите продукти.
Нарежете морковите, лука, чесъна и гъбите. Обелете картофите и ги оставете цели, ако са по-дребни. Овкусете ги с черен пипер, червен пипер и босилек.
В по-голяма тенджера поставете пилешките бутчета заедно със соса им, добавете малко олио и 1 ч.ч вода.
Задушете за около 5 мин и след това прибавете към тях морковите, лука, чесъна и гъбите. Оставете ги на котлона, докато поомекнат.
Изсипете задушените бутчета, зеленчуците и соса в голяма тава. Наредете около бутчетата целите картофи.
Покрийте тавата с фолио и печете на предварително загрята фурна около 45 мин.
След това премахнете фолиото и запечете за кратко.