Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със сос Алфредо

Лазаня със сос Алфредо

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Лазаня със сос Алфредо1 / 2
16/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 опаковка
  • моркови - 6 бр.
  • праз - 3 стръка
  • масло - 1/3 от малко пакетче, краве
  • черен пипер - на вкус
  • Сос Алфредо
  • масло - 1/4 ч.ч., краве
  • сметана - 1 ч.ч., течна
  • чесън - 1 скилидка, пасиран
  • пармезан - 1 1/2 ч.ч. + за поръсване
  • магданоз - 1/4 ч.ч.
  • масло - за формата, краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се режат на кубчета и се варят в подсолена и вряща вода, до омекване. Празът и морковите се запържват в маслото около 10 мин. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Сос Алфредо: Маслото се разтопява, прибавя се чесънът и сметаната, след пет минути и сиренето. Готви се на тих огън, докато сиренето се разтопи и се прибавя магданозът.

В намаслена форма се изсипва сос, който трябва да покрие дъното, след което се редят корите лазаня, като завърши с кори. Поливат се със соса.

Ястието се пече в предварително загрята фурна на умерена температура. Малко преди да се изключи фурната, се поръсва с Пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: