Катми по родопски - от с.Родопи
Large Rodopean Pancakes
gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми по родопски - от с.Родопи

Катми по родопски - от с.Родопи

tiankatianka
Новак
1523
Катми по родопски - от с.Родопи1 / 2
23/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции25-30 бр.
"Тези катми идват от с.Родопи и се приготвят по безотказна родопска рецепта предавана от поколения българи."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко затоплено мляко, прибавяме маята, яйцата, олиото и солта. Разбъркваме добре, прибавяме брашното малко по-малко.

Тестото трябва да тече от черпака като средно гъста каша. Оставяме да втаса, и почваме да печем в/у сач или тефлонов тиган (за мен разлика няма).

Мажем от горе с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 17
4 11
3 7
2 2
1 0
Дай твоята оценка: