Вретено по Родопски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Вретено по Родопски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • яйца - 7 бр
  • моркови - 150 г
  • кисели краставички - 400 г
  • хляб - 200 г
  • олио - 200 мл
  • галета - 350 г
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва в студена вода и се изцежда. Смесва се с каймата, 2 бр. яйца, половината магданоз, половината черен пипер и сол. Ако каймата стане прекалено мека, се добавят 2-3 с.л. галета и се овкусява с още сол.

Отделно едни от други се сваряват яйцата, морковите и краставичките. Настъргват се на едро (желателно е след като краставиците се настържат, да се изстискат от водата) и се смесват. Добавя се нарязания магданоз и се поръсва с останалия черен пипер и сол.

Каймата се омесва и от нея се оформя голямо кебапче с грамаж около 120 г, разплесква се и в средата се слага 1 с.л. от плънката. Загъва се и се оформя на вретено. Овалва се в галетата, а после в останалите разбити яйца. Пържи се продължително в загрятото олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
44
31
20
10
Дай твоята оценка: