Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Копривник

Копривник

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Копривник2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Само да излезе свежата коприва и веднага сме направили един копривник - такава вкусотия не сте опитвали"

Необходими Продукти

  • За кори
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • За плънка
  • коприва - 1 кг
  • лук - 1 бр. кромид
  • джоджен - 2 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме меко тесто от изброените продукти с малко хладка вода. Разточваме две дебели кори и ги оставяме за малко да изсъхнат.

Копривата я изчистваме и я попарваме във вряща вода, като я прецеждаме.В подходящ тиган с малко олио задушаваме нарязания на ситно лук.

Добавяме копривата, нарязания на ситно джоджен, след което прибавяме черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре сместа.

Намазваме тава с олио и разстиламе едната кора. Разпределяме плънката равномерно върху кората, след което добавяме и другата кора върху плънката.

Поръсваме с горещо олио и печем на умерена фурна. Поднасяме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: