Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми в гювеч с бекон и кайма

Зелеви сарми в гювеч с бекон и кайма

Ginka TodorovaGinka Todorova
Новак
122
Зелеви сарми в гювеч с бекон и кайма
Снимка: Ginka Todorova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
6
"Честно казано не ни се вярва да има по-вкусни сарми от тези, но опитайте и вие, кажете си мнението"

Необходими Продукти

  • зелеви листа - 10 - 15 бр.
  • бекон - 10 парчета
  • кайма - 300 г
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата, оризът и лукът се задушават с малко олио заедно с подправките и 100 мл вода.

В гювеч подреждаме част от зелените листа, нареждаме част от бекона (ако е суров беконът го запечатваме предварително), след това прибавяме с готовата смес от кайма.

Отгоре подреждаме остатъка от бекона и го затваряме с останалата част от листата до получаване на голяма сарма.

Печем около 90 минути на 180 градуса като в гювеча слагаме около 0.700 мл вода заедно с дафиновия лист, черния пипер и по желание бахар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: