Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с кайма и бекон

Зелеви сарми с кайма и бекон

ХристинаХристина
Новак
155
Зелеви сарми с кайма и бекон
Снимка: Христина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 20 бр.малки зелеви листа
  • ориз - 10 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 300 г
  • бекон - 200 г
  • салам - 100 г луканков или шпеков
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица - ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържваме около 50 мл олио, добавяме наситнения лук и леко го запържваме, след което добавяме раздробената кайма, след запържването ѝ, добавяме ориза, разбъркваме добре и добавяме около 500 мл топла вода, след което прибавяме подправките,

Варим до полуготовност на ориза.

В зелевите листа слагаме от сместа и оформяме сарми, които подреждаме в тенджера, в която на дъното сме сложили няколко 3-4 зелеви листа.

Заливаме оформените зелеви сарми с топла вода и варим до готовност около 60 мин.

Сварените сарми подреждаме в подходяща тава.

Нарязваме салама и бекона на лентички и подреждаме между сармите.

Покриваме тавата с фолио и печем 15 мин в предварително загрята на 200°C фурна.

Махаме фолиото и печем още 5 мин.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: