Начин на приготвяне
В тиган запържваме около 50 мл олио, добавяме наситнения лук и леко го запържваме, след което добавяме раздробената кайма, след запържването ѝ, добавяме ориза, разбъркваме добре и добавяме около 500 мл топла вода, след което прибавяме подправките,
Варим до полуготовност на ориза.
В зелевите листа слагаме от сместа и оформяме сарми, които подреждаме в тенджера, в която на дъното сме сложили няколко 3-4 зелеви листа.
Заливаме оформените зелеви сарми с топла вода и варим до готовност около 60 мин.
Сварените сарми подреждаме в подходяща тава.
Нарязваме салама и бекона на лентички и подреждаме между сармите.
Покриваме тавата с фолио и печем 15 мин в предварително загрята на 200°C фурна.
Махаме фолиото и печем още 5 мин.
Добър апетит!