Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Плодова торта с желирано кисело мляко

Плодова торта с желирано кисело мляко

NadejdaNadejda
Новак
4139
Плодова торта с желирано кисело мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"По правило плодовите торти са по-леки от шоколадовите, затова може да си хапнете поне две парчета от тази"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 3 кофички (по 400 г)
  • захар - 300 г
  • желатин - 4 пакетчета (по 10 г)
  • плодове - по избор (банани, портокали, ябълки, праскови, нар и др.)
  • ванилия - 2 пакетчета (по 0.2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипете киселото мляко, ванилията и захарта. Разбъркайте добре. Оставете желатина да набъбне и го разтопете на водна баня.

Изсипете разтворения желатин при сместа с киселото мляко и отново разбъркайте. Обелете и нарежете плодовете във форми по избор.

Оставете една част от тях, които ще са за най-горната част на тортата, а останалите изсипете при киселото мляко.

Подгответе купа или форма за торта и я облечете от вътрешната страна със стреч.

На дъното подредете отделените плодове. Върху тях изсипете сместа с киселото мляко.

Оставете в хладилник за около 3-4часа да се желира. След това извадете, обърнете плодовата торта върху подходящ поднос и отстранете стреча.

По желание може да се поръси с орехи, настърган бял шоколад, кокос или др.

Плодовата торта с желирано кисело мляко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: