Начин на приготвяне
В купа изсипете киселото мляко, ванилията и захарта. Разбъркайте добре. Оставете желатина да набъбне и го разтопете на водна баня.
Изсипете разтворения желатин при сместа с киселото мляко и отново разбъркайте. Обелете и нарежете плодовете във форми по избор.
Оставете една част от тях, които ще са за най-горната част на тортата, а останалите изсипете при киселото мляко.
Подгответе купа или форма за торта и я облечете от вътрешната страна със стреч.
На дъното подредете отделените плодове. Върху тях изсипете сместа с киселото мляко.
Оставете в хладилник за около 3-4часа да се желира. След това извадете, обърнете плодовата торта върху подходящ поднос и отстранете стреча.
По желание може да се поръси с орехи, настърган бял шоколад, кокос или др.
Плодовата торта с желирано кисело мляко е готова.