Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да си залеем желатина със студената вода, разбъркваме и оставяме на страна за 5-10 минути.
След това се втечнява на водна баня и се оставя на страна до употреба.
Сока от лимона изцеждаме.
Измиваме си добре гроздето, обелваме си ябълката и нарязваме на кубчета.
В дълбок съд си поставяме плодовете и поръсваме със сока от лимона.
Смесваме киселото мляко със захарта, ванилията и меда, като разбъркваме хубаво.
Добавяме си плодовете и втечнения желатин, който предварително сме сложили на водна баня.
Разбъркваме отново до хомогенност нашето бъдещо млечно желе .
Разпределяме в купички желирания десерт.
Прибираме желирано кисело мляко с плодовe в хладилника за 1 нощ.