Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Бананов мус с крем маскарпоне

Бананов мус с крем маскарпоне

Бананов мус с крем маскарпоне
Снимка: Иванна Данева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Нежен десерт, който е толкова вкусен, че ще ви накара да забравите за угризенията за калориите"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр.
  • маскарпоне - 250 г
  • кондензирано мляко - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете бананите и ги задушете за 15 минути на пара. По този начин ще запазят най-добре вкусовите си качества и аромат.

След като са готови ги пасирайте и разпределете по равно количество в чашките за сервиране. Оставете за 10 минути да изстинат и да се стегнат.

През това време приготвяте крема. В подходящ съд смесете Маскарпоне и кондензираното мляко. Разбийте много добре с миксер.

След като е готов кремът го разпределете по равно в чашките за сервиране върху муса от бананите. Поставете за 30 минути в хладилник да стегне.

Препоръчвам да изберете малки чашки за сервиране (около 100 мл) и да приготвите малки порции, т.к. кремът е по-тежък.

Може по избор да украсите крема с шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: