Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата със захарта. Добавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме. Прибавете лимонадата, ванилията и олиото. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.
Разделете сместа на две места по равно. В едната сложете три- четири супени лъжици какао и разбъркайте. В другата сложете плодовите корички и разбъркайте. В тава или форма за печене поръсете малко брашно.
Сложете бялата смес с плодовите корички, отгоре изсипете какаовата смес. Печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете и оставете да изстине.
В тиган разтопете маслото. Добавете пет супени лъжици захар и 3 супени лъжици какао, разбъркайте.
С получената глазура залейте кекса.