Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Двуцветен кекс с глазура

Двуцветен кекс с глазура

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Двуцветен кекс с глазура
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
12 парчета
"На вас оставяме да решите кой е по-вкусният цвят на кекса"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • плодови корички - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонада - 200 мл
  • какао
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата със захарта. Добавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме. Прибавете лимонадата, ванилията и олиото. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.

Разделете сместа на две места по равно. В едната сложете три- четири супени лъжици какао и разбъркайте. В другата сложете плодовите корички и разбъркайте. В тава или форма за печене поръсете малко брашно.

Сложете бялата смес с плодовите корички, отгоре изсипете какаовата смес. Печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете и оставете да изстине.

В тиган разтопете маслото. Добавете пет супени лъжици захар и 3 супени лъжици какао, разбъркайте.

С получената глазура залейте кекса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: