Начин на приготвяне
Разбиваме студената заквасена сметана с пудрата захар и ванилията до получаването на гладък крем. Готовия крем прибираме на хладно в хладилник.
В купичка изсипваме желатина и добавяме 20-30 мл студена вода и оставяме да набъбне.
На водна баня в прясното мляко разтваряме шоколада и маслото. Пак на водна баня поставяме купичката с желатина да се разтвори добре.
Готовия разтворен желатин изсипваме постепенно към шоколадовото мляко. Прибавяме 1 капачка от шишето коняк и разбъркваме добре. Оставяме да се поохлади за 10-20 мин.
През това време в десертни чашки добавяме крема от заквасена сметана, 2-3 с.л. сладко и отгоре заливаме с шоколадовото желе. И така с останалите чашки.
Може да декорираме с бисквитка и настърган шоколад. Готовите кремчета прибираме в хладилник, за да може хубаво да се стегне желатинът.
При мен от вложените продукти се получиха 3 десерта. Добър апетит!