Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Шоколадово руло с баварски крем

Шоколадово руло с баварски крем

Шоколадово руло с баварски крем
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Трябва да го опитате на всяка цена - толкова сочно и вкусно руло не бяхме приготвяли досега"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр
  • захар - 150 г
  • брашно - 80 г
  • какао - 30 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • За баварския крем
  • прясно мляко - 400 мл
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • захар - 1 ч ч.
  • жълтъци - 5 бр.
  • ванилия - 1 капсула
  • желатин - 1 пакетче
  • сладко от боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пухкав крем. Брашното се пресява, прибавя му се какаото и бакпулвера. Размесени сухите съставки се прибавят към яйчената смес. Разбърква се до хомогенна и гладка смес.

Прехвърля се в правоъгълна тава за печене, която предварително сме покрили дъното и с хартия за печене. Блатът се пече в предварително загрята фурна около 15-20 минути на 170 градуса. Опеченото руло се изважда и се прехвърля заедно с хартията върху скара. Навива се на руло заедно с хартията.

Кремът се приготвя като предварително се накисва желатинът в малко вода за да набъбне. През това време се разбиват жълтъците със захарта. Млякото се загрява, но не да ври.

Продължава се със желатина, като се слага на водна баня, за да се разтопи. Към поизстиналото вече мляко се прибавят на тънка струйка жълтъците, като се бърка непрекъснато за да не се пресекат.

Крема се връща отново на котлона, но на ниска температура и при непрекъснато бъркане се вари още малко - около (5 минути). Кремът не бива да завира. Прибавя се ванилията, разбърква се и се оставя да се охлади леко. Към поизстиналата смес се добавя разтворения желатин. Отделно се разбива сметаната и се добавя към крема. Разбърква се леко.

Изстиналият блат се развива внимателно, намазва се със сладко от боровинки и се разпределя крема. Завива се отново. Украсата е по желание.

В случая рулото е намазано със сладко от боровинки, в което съм наляла малко вода, за да стане малко по-рядко. И накрая за завършек се поръсва с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Обичам рулото с много крем, а твоето, Бени, изглежда много изкушаващо, страхотно е!
08.12.2016 17:05