Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата, след което добавяме и захарта и разбъркваме много добре.
Отделно смесваме брашното, содата и какаото. Към яйчената смес много внимателно добавяме сухите съставки и забъркваме кексово тесто.
Изсипваме сместа в стъклена тава за печене и печем в предварително загрята на 250 градуса фурна за 20 мин. След като се изпече, го изваждаме.
Сваряваме водата и захарта за сиропа. След като стане готов, го охлаждаме леко, изсипваме го върху кекса и оставяме да изстине.
В подходящ съд сваряваме млякото. Добавяме брашното и ванилената захар и варим, докато кремът се сгъсти. Това става при непрекъснато бъркане. След което оставяме кремa да се охлади. Отделно разбиваме маслото и пудрата захар и ги добавяме към крема.
Полученият крем слагаме върху кекса. Отгоре настъргваме шоколада. Когато десертът се охлади, се разрязва на квадрати.