Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадови квадрати с брашно от спелта

Шоколадови квадрати с брашно от спелта

Шоколадови квадрати с брашно от спелта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Дори и да не знаете точните предпочитания на хората за сладко, едно е сигурно - всички обичат тези шоколадови пастички"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 5 с.л.
  • кисело мляко - 100 г
  • сода за хляб - 1 /2 ч.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л. пълна
  • ванилия - 1
  • какао - 2 с.л. тъмно
  • брашно от спелта - 200 г
  • брашно - 3 с.л. бяло
  • крем
  • прясно мляко - 300 мл студено
  • крем шоколад - 2 пакета на прах
  • заквасена сметана - 100 г
  • кондензирано мляко - 3 с.л.
  • кокосови стърготини
  • бисквити - 5 бр. пълнозърнести, натрошени
  • сушени плодови - за декор
  • сироп
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта, докато се разтопи. Добавете олио, а в киселото мляко се разбърква сода за хляб да шупне и сипете в яйчената смес.

Налива се прясно мляко и накрая ванилията, брашно и пресято какао с бакпулвера. Разбърква се като кексова смес.

Сипете в широка тава върху хартия за печене /моята е от стара печка раховец/ и печете блата в загрята фурна 180°C до суха клечка.

Извадете и охладете на решетка.

Изрежете всички краища, изрезките натрошете и смесете с натрошени пълнозърнести бисквити, за да ви стигне за овалване.

В съд сипете студено прясно мляко и крем за торти на прах. С миксер се разбива за 3 минути да сгъсти, после прибавете заквасена сметана и 2-3 с.л. кондензирано мляко - това е.

Срежете блата през средата на два правоъгълника, всеки сиропирайте леко с четка и намажете с крем, отгоре сложете втората половина. Така се прави и с останалата част от блата.

Нарежете на малки квадрати и всеки се измазва с малко крем от всички страни. Оваляйте в натрошените изрезки и бисквити, притиснете с пръсти да полепне по сочния шоколадов сладкиш, и наредете в чиния.

Разтопете шоколад и малко масло и намажете сиропирания сладкиш отгоре. Декорират се с кокосови стърготини и сушени плодове меките пастички.

Оставете една нощ да стегнат в хладилника и почерпете приятели с шоколадови квадрати с брашно от спелта!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: