Торта с целувки и ореховки

Торта с целувки и ореховки1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • блат - 1 бр.
  • яйца - 3бр
  • масло - 2 пак.
  • пудра захар - 3 - 4 в.ч.
  • ореховки - около 10 бр.
  • орехови ядки - за поръсване
  • шоколад - 1 бр.
  • какао - 1 к.л.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се сироп от 1 с.л. захар и 1 кафяна чаша вода. Блатът се разделя на две части, които се сиропират.

В съд се разбиват двата пакета масло със захарта. Прибавят се едно по едно яйцата и двете ванилии. От получения крем се отделя 1/3 и се оцветява с какаото.

Долната част на блата, откъм сиропираната част, се намазва с жълтия крем.

Отгоре се нареждат целувките (разрязани на половина). След това се маже с кафявия крем и върху него се нареждат ореховките с гладката си част нагоре (ако са твърди, се начупват и се поръсва с тях).

Върху ореховките се поставя от жълтия крем и се поставя другата част от блата. С остатъка от кафявия крем се намазва отгоре и отстрани.

Поръсва се с орехови ядки и настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: