Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Варени полумесеци с месо

Варени полумесеци с месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Варени полумесеци с месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • кайма - 300 гр.
  • лук - 1 глава
  • вино - 1 с.л.
  • джинджифил - на прах 1/ 2 ч.л.
  • сол
  • соев сос - 1 с.л.
  • нишесте - 1 ч. л
  • червен пипер - лют
  • олио
  • брашно - 400 гр.
  • вода - 100 мл.
  • чесън - 2 скилидки,
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе от брашното и водата гладко по - твърдо тесто. Омесете го добре и го оставете да престои около 1/2 час, покрито с кърпа.

Пригответе пълнежа, като смесите каймата с добре нарязания лук, зеленчука, виното, джинджифила, солта, соевия сос, водата и нишестето. Разбъркайте добре, посолете на вкус и подлютете с червения пипер. Оставете сместа да изстине.

Разточете тестото на много тънка кора (като за юфка). Изрежете кръгчета с чаша. На всяко кръгче сложете 1 ч. л. от пълнежа, прегънете наполовина, като краищата слепете добре, за да не се отворят при варенето.

Сложете ги във вряща вода и варете на слаб огън около 10 мин. Извадете ги с цедка и ги сложете в купа. Поръсете с олио или разтопена мас и сервирайте горещи, заляти със соса. Вместо да ги варите, може и да ги изпържите в олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: