Начин на приготвяне
Нарязваме туршията. Слагаме дълбок тиган на котлона и сипваме олиото, като се загрее прибавяме нарязаната туршия.
Задушаваме, докато поомекне около 7-8 мин.
Измиваме хубаво ориза и го добавяме при туршията, пържим около 5 мин.
След което прибавяме 1 ч.ч вода и оставяме да се готви, докато попие водата.
През това време пускаме фурната да загрява на 200 градуса.
Прибавяме червения пипер и черен пипер разбъркваме хубаво.
След като водата се е изпарила, махаме от котлона и прибавяме още 2 ч.ч. вода както чубрицата и джоджена.
Изсипваме сместа в тава и слагаме в фурната, докато е готов оризът, или докато попие водата. Оризът на фурна е много вкусен.
Оризът с туршия на фурна е готов.