Начин на приготвяне
Маслото се разбива заедно с пудрата захар. Към тях се прибавят двата жълтъка, орехите и брашното (колкото тестото да стане умерено твърдо и да може да се правят топчета от него). Омесва се тесто.
Правят се топчета и се нареждат на разстояние в тава с хартия за печене (или в леко намаслена тавичка). Пекат се на 180 градуса за около 15 минути. Още докато са топли, се овалват в смес от пудра захар и ванилия.
Вариант: Тъй като остават белтъците от двете яйца, те леко се разбиват и топчетата се топят в белтъка и нарязани на ситно орехи. След изпичане на маслените орехчета - пак в пудра захар с ванилия.
Този вариант е по-ефектен, но отиват много нарязани на тънко орехи. За да се изпекат, освен намазването на тавата с масло трябва да се наръси и брашно.