Орехчета с три вида крем

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Орехчета с три вида крем
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
"Вие само пригответе пресата за орехчета, ние ще ви предложим не един, не два, а цели три вида крем за тях"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 г
  • кисело мляко - 70 г
  • сода бикарбонат - 1 и ½ щипка
  • ванилия - 3 бр.
  • брашно - 700 г
  • бакпулвер - ¾
  • Крем 1
  • пудра захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 пак.
  • жълтъци - 2
  • ванилия - 2
  • Крем 2
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • Крем 3
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От полученото меко тесто от посочените продукти оформяме топчета, малко по-големи от лешник. С тях запълваме формичките, предварително намазани с олио и затоплени.

Крем 1

Разбиваме маслото с пудра захар до побеляване. Прибавяме жълтъците и ванилията.

Крем 2

Сгъстяваме на котлона млякото и орехите. Добавяме какаото и захарта, малко преди да отстраним от огъня.

Крем 3

Сваряваме млякото със захарта и ванилията, отстраняваме от огъня и добавяме размитото брашно малко по малко. Варим, докато се сгъсти.

Трите крема се смесват, след като изстинат.

Пълнят се черупките и се слепват 2 х 2.

Сладките орехчета се поръсват се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: