Гречка кюфтенца

ReniReni
Новак
36122
Гречка кюфтенца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Сега да ви видим как ще откажете на тези кюфтенца, защото били без кайма?"

Необходими Продукти

  • гречка - 1 ч.ч
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1глава
  • картоф - 1 бр. сварен
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • магданоз
  • сол - 3 к.л
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гречката и варете в съотношение 1:2 (на една чаша гречка - две чаши вода). Варете 20 мин на затворен капак, докато се изпари всичката вода.

Сварете картофа и го смачкате на каша.

Нарежете лука и морковите на малки кубчета и ги запържете. Добавете подправките.

Прибавете сварения картоф и запържените моркови и лук към гречката и разбъркайте всичко много добре.

От получената смес оформете кюфтенца. Може да ги оваляте в брашно. Запечете във фурната за около 20 мин, а може и да ги запържите.

Получават се 8-10 кюфтенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: