Начин на приготвяне
Запръжваме в дълбока тенджера ситно нарязания лук с 1-2 с.л олио. Доливаме вода до средата на тенджерата и подсоляваме със солта.
След като заври внимателно започваме да пускаме направената на малки топки кайма. Добавяме и нарязаната на лентички чушка.
Оставяме да ври на среден огън около 30 мин. Нарязваме картофите на кубчета и изсипваме в тенджерата. Врят около 20 мин.
В тиган загряваме 3 с.л. олио. Добавяме червения пипер като бъркаме постоянно, след това брашното.
Гребваме няколко пъти от водичката от тенджерата изсипваме в тигана и продължаваме да бъркаме. С тел е най-добре. И така до гъста кашичка.
Изсипваме запръжката в тенджерата на тънка струйка, пак при непрестанно бъркане.
Оставяме да поври още 5-7 мин и сваляме яхнията от котлона.