Начин на приготвяне
Рецептата е от моята приятелка Пепа Ненчева, оттогава все така приготвям Кюфтетата по чирпански - бързо, лесно и вкусно и най-вече никакво бъркане и внимание на ястието.
Замесвате каймата с продуктите за нея, като при месенето си потапяте ръцете в равни количества оцет и вода.
Замесената кайма оставете настрани, докато си приготвите, почистите и нарежете продуктите за гювеча.
Намажете гювеча отвътре с 2 с.л. олио и редите нарязаните, посолените на вкус и предварително смесени зеленчуци.
Отгоре нареждате оформените и овалени в брашно кюфтета.
Заливате с размитата в топла вода лютеница (доматено пюре и червен пипер, докато се покрият кюфтетата.
Поставете дафиновите листа и зърната черен пипер. Захлупете капака на гювеча и поставете в студена фурна.
Включете фурната на долен реотан на 180 градуса и печете кюфтетата по чирпански в гювеч на фурна за около 3 часа.
Коментари
високо налягане за 30 минути.
Получи се вкусно и лесно.