Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка-баница

Питка-баница

Zlatinka DragoevaZlatinka Dragoeva
Новак
36
Питка-баница
Снимка: Zlatinka Dragoeva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Казахме на баба да ни изненада с нещо ново и тя - ами тя приготви тази баница питка"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 бр.
  • сирене - 300 г
  • масло - краве
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с щипка сол, отделно разтворете маята в купичка с топла вода и щипка захар. Пригответе тесто.

В отделен съд смесете яйцата, киселото мляко, което предварително сме разбили със сода и сиренето.

Разточете тестото и го нарежете на ивички, дълги около 5 см.

Всяка ивичка увиваме със сместа, като добавяме по парченце краве масло и ги подреждаме в предварително намазнена тава.

Отгоре заливаме с част от сместа и печем питката на умерена фурна.

Питката-баница е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: