Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Прясно зеле със свинско и пилешко месо

Прясно зеле със свинско и пилешко месо

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167852
Прясно зеле със свинско и пилешко месо
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Когато не сте сигурни кое предпочитате - свинско или пилешко, но категорично знаете, че са най-вкусни със зеле"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 средно големи зелки
  • свинско месо - 600 г от бут
  • пилешки месо - 4 бр. подбедрици
  • домати - 400 г белени на кубчета
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - 5 - 6 с.л.
  • олио или свинска - 100 г
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва, осолява и се оставя да престои. Свинското месо се нарязва на парченца и заедно с пилешкото се запържва в около 100 г мазнина до пожълтяване.

Зелето се намачква и се добавя поетапно към месото. Оставя се да се сготви, като периодично се бърка.

След като зелето е омекнало, се добавят доматите, магданозът, червеният пипер и червеният пипер. Оставаме да се сготви, като периодично бъркаме.

Хубаво е зелето да се пробва на сол, преди да се добави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: